Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βίζερ: Η Ελλάδα στις αγορές το φθινόπωρο του ’17 ή την άνοιξη του ‘18

Βίζερ: Η Ελλάδα στις αγορές το φθινόπωρο του ’17 ή την άνοιξη του ‘18

Βέβαιος ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές», εμφανίστηκε ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο, μόλις δυο 24ωρα μετά την απόφαση του Eurogroup. Από τα μέσα του 2018 περιμένει και συζήτηση για το θέμα του χρέους.

Ο επικεφαλής του EWG εκτίμησε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα». Ο αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι «υπό την προϋπόθεση του σωστού χειρισμού και μια καλής οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει κάτι τέτοιο να καταστεί τουλάχιστον δυνατό».

Φυσικά, υπάρχουν και οι… παγίδες. Όπως είπε ο Βίζερ, αρχικά η Ελλάδα θα πληρώσει στην αγορά κεφαλαίων «σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής», αλλά τόνισε πως είναι «πολύ αισιόδοξος».

Ο Βίζερ είπε επίσης ότι αναμένει την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα του 2018. «Υπάρχει η πολιτική βούληση να δούμε το πλαίσιο των ελαφρύνσεων στο τέλος του προγράμματος και εάν είναι αναγκαίο να προβούμε στις συμφωνηθείσες ελαφρύνσεις», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε