Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόμβα Σόιμπλε : Χωρίς την έγκριση της τρόικας κομμένες οι δόσεις στην Ελλάδα

Δημοσιεύματα για αλλαγή στάσης της Μέρκελ – Κρυφοκοιτάει και το ενδεχόμενο αποβολής μας από την ευρωζώνη.Μας ”σταυρώνουν στις Βρυξέλλες για την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.Το Bloomberg εξετάζει τις ”προοπτικές χρεοκοπίας της Ελλάδας”. Ανεξέλεγκτα ”πετάνε” τα ελληνικά spreads.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μας κεραυνοβόλησε από το γερμανικό κοινοβούλιο: ”Η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει τις επόμενες δόσεις από το πακέτο βοήθειας, εάν δεν δώσει την έγκρισή της η τρόικα.”

Η χθεσινη μαύρη ημέρα για το Γερμανικό Χρηματιστήριο, αλλά και ο καλπασμός της κρίσης χρέους που τώρα πολιορκεί την Ιταλία, είναι πιθανότατα οι αιτίες που φέρεται να αλλάζει στάση η Μέρκελ στο θέμα της ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Μπορεί η Καγκελάριος να κάνει, όπως οφείλει, δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας, όμως σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο, σε χθεσινοβραδυνή συνάντηση της με μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού άκουγε με προσοχή το ενδεχόμενο ελληνικής αποβολής από την ευρωζώνη.

Το όλο κλίμα επιδεινώνεται και από δημοσιεύματα όπως της γαλλικής Le Figaro:”πέρα από τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις αυτό που τίθεται πλέον εν αμφιβόλω είναι η ίδια η δομή της βοήθειας προς την Ελλάδα”.Στο ίδιο δημοσίευμα γάλλοι αναλυτές φαίνεται πως συμφωνούν στο ότι:”η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές της”.

Ακόμα χειρότερα από την γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos :”συμφωνώ στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για όλους τους Ελληνες”.

Το πρακτορείο Bloomberg αναλύει τις ”προοπτικές χρεοκοπίας της Ελλάδας”, και όπως γράφει η ύφεση στην Ελλάδα σκοτώνει στην κούνια του το νέο σχέδιο διάσωσης.

Και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά μαθαίνουμε από κοινοτικές πηγές πως με τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, μπήκαμε αυτομάτως στην ”μπούκα” της προπαρασκευαστικής Επιτροπής Εργασίας του Eurogroup.

Το τίμημα για όλα αυτά δεν είναι μόνο μελλοντικό, με την ενδεχόμενη αποβολή μας από την ευρωζώνη, αλλά και τωρινό που το πληρώνουμε πανάκριβα, αφού τα ελληνικά spreads έχουν εκτοξευτεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης : Άνοδος στο Χ.Α – Πάνω από 1780 τα spreads

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε