Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κριτική που ωχριά μπροστά σ’ αυτή που έχει κάνει μέχρι τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση, δέχθηκε σήμερα

ο υπουργός Οικονομικών από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών.

‘Εκαναν μάλιστα σαφές οτι δεν πρέπει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να θεωρεί σίγουρη την στήριξή τους στην υπερψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου!

Πιο αιχμηρή απ’ όλους η Βάσω Παπανδρέου, η οποία εδώ και καιρό έχει πάρει αποστάσεις από την οικονομική πολιτική.

“‘Οταν είσαι σε έκτακτη ανάγκη, λειτουργείς και σαν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Πέρα απο τα δημοσιονομικά χρειάζεται και ανάπτυξη. Που είναι; Καθυστέρησαν οι αλλαγές στην στελέχωση του εισπρακτικού μηχανισμού, ενώ ατυχείς χειρισμοί με διαρροές και συγκεχυμένες πληροφορίες για τα ομόλογα στοίχισαν την άνοδο των spread”.

Ο βουλευτής Μανώλης ‘Οθωνας είπε : “Αν το φορολογικό και το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική δεν αποκαθιστούν το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν είναι συμβατά με τις πολιτικές καταβολές μας δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πολιτική μας στάση.”

Και ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης είπε : ‘Εχουμε πάρει την κυβέρνηση αλλά δεν εχει παραληφθεί το κράτος. Ζητάμε αποτελέσματα χωρίς να έχουμε στελεχώσει την διοίκηση.

Απαντώντας σε όλα αυτά και προσπαθώντας να εξηγήσει την κατάσταση ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά :

“Είναι το πιο στενό κοστούμι που μας φοράει μεταπολιτευτικά η ΕΕ. Πρέπει να δώσουμε δείγματα δικαιοσύνης στο φορολογικό νομοσχεδιο και την εισοδηματικη πολιτικη”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε