Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Wall Street Journal:Στα ίδια επίπεδα Ελλάδα και Σενεγάλη!

Wall Street Journal:Στα ίδια επίπεδα Ελλάδα και Σενεγάλη!

Την ατιμωτική 117η θέση μεταξύ 177 χωρών παγκοσμίως και την 40η θέση από 43 χώρες της Ευρώπης καταλαμβάνει η χώρα μας σε έκθεση της Wall Street Journal για τη διαφθορά και τις οικονομικές ελευθερίες.

Κάθε χρόνο η Wall Street Journal και το Heritage Foundation καταρτίζουν μία έκθεση-καθρέφτη για το επίπεδο των οικονομικών ελευθεριών σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή η χώρα μας καταλαμβάνει την ντροπιαστική 117η θέση μεταξύ 177 χωρών σε θέματα εφαρμογής νόμων, στην καταπολέμηση της διαφθοράς στην απελευθέρωση των αγορών και στην κινητικότητα των εργαζόμενων.
Δηλαδή είμαστε ”σφιχταγκαλιασμένοι” με τη Σενεγάλη και προπορευόμαστε από το Μαλάουϊ, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει η Καθημερινή.

Ακόμα χειρότερη είναι η επίδοση μας συγκρινόμενη με τις Ευρωπαϊκές χώρες, αφού μεταξύ των 43 χωρών της Ευρώπης που εξετάζει η έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 40η θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση:” καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να διανύει μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας, χρειάζονται τολμηρές πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, να ενισχυθεί η ευελιξία της αγοράς εργασίας και να καταπολεμηθεί η συστημική διαφθορά”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε