Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χαιρετίζει η Κϊνα τη συμφωνία για την Ελλάδα

“Σημαντικό βήμα για τη ρύθμιση του θέματος δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη” χαρακτηρίζει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας το το δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας, που αποφασίστηκε από τους ηγέτες της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Αυτό θα βοηθήσει να επιτευχθεί μία λύση για το θέμα των δημοσίων χρεών στην ευρωζώνη, να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης και των κρατών μελών της και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», δηλώνει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Ζου Σιαοχουάν, σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη για να καταπολεμήσει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και να βελτιώσει τη δική της χρηματοπιστωτική κατάσταση», σημειώνει ο ίδιος.

«Η Κίνα είχε πάντα εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και το ευρώ και θα συνεχίσει να διαδραματίζει έναν ενεργό και σταθερό ρόλο στους κόλπους της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς», προσθέτει ο Ζου, ο οποίος δεσμεύεται επίσης ότι η Κίνα θα αυξήσει τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Ο Ζου καταλήγει, εξάλλου, λέγοντας ότι η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική αγορά θα παραμείνει ένας ευνοούμενος προορισμός για τις κινεζικές επενδύσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε