Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Χαμογελαστό” άνοιγμα για την Wall Street

“Χαμογελαστό” άνοιγμα για την Wall Street

Με άνοδο άνοιξε σήμερα — ημέρα εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες–το χρηματιστήριο μετοχών στη Νέα Υόρκη την ώρα που δημοσκοπήσεις φέρουν τον πρόεδρο Ομπάμα και τον Ρεπουμπλικάνο Ρόμνεϊ να δίνουν μάχη “στήθος με στήθος” για το ύπατο αξίωμα στη χώρα.

 Πολιτικοί αναλυτές που συμβουλεύθηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς συντείνουν στο ότι “πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά” αναλόγως του νικητή του προεδρικών εκλογών, στους τομείς της υγείας, της ενέργειας, αλλά και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Επενδυτές είπαν πως “τους διακατέχει μια αβεβαιότητα” ως προς το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.
Κατά τους ίδιους, λόγω της ημέρας, ο όγκος συναλλαγών δεν θα ικανοποιήσει, καθώς σημαντικό μερίδιο επενδυτών θα τηρήσει “στάση αναμονής”.

Έπειτα από σχεδόν μια ώρα συναλλαγών, ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς κυμαινόταν στο επίπεδο των 13.180 μονάδων, καταγράφοντας κέρδη περίπου 60 μονάδων (0,52% προσωρινή άνοδος). Πέντε μονάδες κέρδιζε την ίδια ώρα ο Standard&Poor’s 500 κινούμενος στο επίπεδο των 1.420 μονάδων (+0,30%). Τέλος, ο Nasdaq Composite (τεχνολογία, ναυτιλία), ο τρίτος στη σειρά δείκτης-βαρόμετρο, κέρδιζε μία μόλις μονάδα και έφθανε, έτσι, σχεδόν μετά μιας ώρας συναλλαγές, ακριβώς τις 3.000 μονάδες.

Όπως επισήμαιναν στο Ρόιτερς χρηματομεσίτες πάντως το χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη “ενθαρρύνεται και αισιοδοξεί”, επειδή προκύπτει ότι οι 387 εταιρείες του S&P των 500 παρουσιάζουν κέρδη ανώτερα των προσδοκιών σε ποσοστό 61,8%, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματά τους.

Πάντως, υπήρξαν την περασμένη δεκαετία και συγκεκριμένα μετά το 1994 αρκετά τρίμηνα κατά τα οποία τα κέρδη ήταν ανώτερα των προσδοκιών σχεδόν στο ίδιο ποσοστό, ενώ στην αρχή του λήγοντος 12μήνου τα πραγματικά κέρδη ξεπερνούσαν τις πιθανολογήσείς τους σε ποσοστό ως και 67%–δηλαδή η τωρινή κερδοφορία σημειώνει κάμψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ώρα της κρίσης για Ομπάμα-Ρόμνεϊ – ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ οι αμερικανικές εκλογές

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε