Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χάνουμε την μοναδική μας βιομηχανία,τον τουρισμό

Πωλούνται,δυστυχώς χωρίς αγοραστικό ενδιαφέρον,όσο όσο το ένα τρίτο των ελληνικών ξενοδοχείων καθώς στις μικρές αγγελίες συνωστίζονται 3000 ξενοδοχειακές μονάδες.
 

Η μεγάλη κρίση στον τουρισμό που επέφερε ραγδαία πτώση στους τζίρους των ξενοδοχείων μαζί με τα εξωφρενικά ενοίκια που πληρώνουν ανάγκασαν τους ξενοδόχους να βάλουν πωλητήριο.
 
Μάλιστα πρόκειται για ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών που αποτιμώνται από 500.000 έως 160 εκατ. Ευρώ.Εκτιμάται ότι είναι προς πώληση 500 ξενοδοχεία 4 και 5 αστεριών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες,οι ιδιοκτήτες πολύ γνωστού αθηναικού ξενοδοχείου ψάχνουν αγοραστή από το εξωτερικό, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει 160 εκατ. Ευρώ ως τίμημα.
 
Ο Γιώργος Λίτσας, επικεφαλής του τμήματος ξενοδοχειακών μονάδων της εταιρείας Δανός/BNP Paribas Real Estate, αναφέρει στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ότι υπάρχουν αρκετές αγγελίες, ελληνικές και ξένες, που έχουν ειδική ενότητα για ελληνικά ξενοδοχεία που διατίθενται προς πώληση χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση από αγοραστές που να διαθέτουν τα χρήματα και τη θέληση να επενδύσουν σε έναν κλάδο που βιώνει πρωτόγνωρη κρίση.
 
Σε Ρόδο, Κρήτη, Κυκλάδες, Ιόνιο, Χαλκιδική και Αττική βρίσκονται τα περισσότερα υπό πώληση ξενοδοχεία αφού εκεί σημειώνεται και το μεγαλύτερο πλήγμα από τη μείωση του τουριστικού συναλλάγματος.
 
Εκτός από την μεγάλη πτώση του τζίρου,δεύτερος λόγος που κλείνουν/ξεπουλιούνται ξενοδοχεία είναι τα υψηλά ενοίκια που πληρώνουν.
 
Μόνο στην Αττική τα μισά από τα ξενοδοχεία λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτίρια με πολύ υψηλά ενοίκια βάσει παλαιών συμβολαίων σε εποχές παχιών αγελάδων.
 
Απόδειξη είναι το «Εσπέρια» στην οδό Σταδίου που πλήρωνε,μέχρι να κλείσει,ετήσιο ενοίκιο 1,5 εκατ. ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε