Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χαρίτσης: 2 δισ έως το τέλος του χρόνου στην πραγματική οικονομία

Χαρίτσης: 2 δισ έως το τέλος του χρόνου στην πραγματική οικονομία

Δυο δισ. αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου στα δημόσια Ταμεία, τα οποία θα περάσουν στην πραγματική οικονομία, μετά την υπογραφή συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Αυτό ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλέξανδρος Χαρίτσης υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το «νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» που ψηφίζεται σήμερα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανάφερε ότι εντός των ημερών υπογράφεται συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας από την οποία μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να αντλούν κεφάλαια, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση.

Και διευκρίνισε ότι «συνολικά, από τα τρία νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου (Ταμείο Συμμετοχών, Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ και νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»), θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία 1 δισ. ευρώ από δημόσιους πόρους και 1 δισ. ευρώ από τη μόχλευση πόρων από ιδιώτες» και έκανε γνωστό πως με το νέο αναπτυξιακό νόμο έχουν υπάρξει πάνω από 1.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε