Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Χειροπέδες κατά φοροφυγάδων με τις… ευλογίες της τρόικας

Χειροπέδες κατά φοροφυγάδων με τις… ευλογίες της τρόικας

“Ενεργοποιείται” σκληρός νόμος κατά της φοροδιαφυγής που ψηφίστηκε στις αρχές του χρόνου και όσοι χρωστούν περισσότερες από 10.000€ κινδυνεύουν να συλληφθούν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”, η δυνατότητα στους εισαγγελείς να παρεμβαίνουν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και να συλλαμβάνουν φοροφυγάδες “ενεργοποιείται” από την Δευτέρα με την σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Ισχύει για όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές άνω των 75.000 ευρώ και αποδεδειγμένα μεγάλη ακίνητη ή άλλη περιουσία. Υπολογίζεται ότι αυτό το “προφίλ” έχουν τουλάχιστον 10.000 φυσικά πρόσωπα σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, υπεύθυνοι να διατάξουν συλλήψεις είναι οι εισαγγελείς του ΣΔΟΕ και ο επικεφαλής του Σώματος Ιωάννης Διώτης.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή που ταλανίζει την ελληνική οικονομία, ενώ κυβερνητικά στελέχη που μιλούν στην εφημερίδα τονίζουν ότι δεν έχει νόημα η δημοσιοποίηση ονομάτων φοροφυγάδων, αν δεν υπάρξει τιμωρία.

Σύμφωνα με το “Θέμα” τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί εισαγγελική εντολή να συλληφθούν οι πρώτοι 5-10 μεγάλοι φοροφυγάδες οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γιατροί.

Βεβαίως στην Ελλάδα ως γνωστόν δεν πάσχουμε από έλλειψη νόμων αλλά από αδυναμία – λόγω παθογενειών του συστήματος – να εφαρμοστούν. Στην κρίσιμη στιγμή που διέρχεται η χώρα και ενώ οι φτωχοί πληρώνουν θέλοντας και μη, μένει να φανεί αν θα εφαρμοστεί η τιμωρία των μεγαλοφοροφυγάδων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε