Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χωρίς κακή είδηση από την ευρωζώνη η Wall Street “ανέβηκε”

 Σαφώς ανοδικά ολοκλήρωσε την προτελευταία συνεδρία της βδομάδας η Wall Street. Ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς κέρδισε σχεδόν 62 μονάδες σήμερα (0,51%) και αυξήθηκε τελικά σχεδόν στις 12.170 μονάδες.

Ο δείκτης μετοχών κυρίως προηγμένης τεχνολογίας Nasdaq από την πλευρά του κέρδισε σήμερα 21.50 μονάδες, αυξήθηκε τελικά σχεδόν στις 2.600 μονάδες(2.599,45).

Επειδή σιμώνει η 31η Δεκεμβρίου, ο όγκος των συναλλαγών δεν ικανοποιεί τους επαγγελματίες του αμερικανικού χρηματιστηρίου των μετοχών.

Εκπρόσωπός τους μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο πρόσθεσε ότι καθώς έλειψε η “κακή” είδηση από την περιοχή της “αβέβαιας” ευρωζώνης, οι επενδυτές “σήμερα επικεντρώθηκαν με τρόπο εποικοδομητικό στους πλέον πρόσφατους δείκτες της αμερικανικής οικονομίας, κατά πλειοψηφίαν θετικούς” –κάμψη των εβδομαδιαίων επιδομάτων ανεργίας, άνοδος 0,5% τον Νοέμβριο του σύνθετου δείκτη του Conference board, σημάδια μιάς ορατής ανάκαμψης της ομοσπονδιακής οικονομίας ήδη από την ερχόμενη άνοιξη).

Τώρα, στο τέλος του γ’φετινού τριμήνου σε ετήσια βάση η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με 1,8%, ένα ρυθμό οπωσδήποτε μέτριο για τα σταθμά της.

Στα ομόλογα, το 10ετές είχε σήμερα μείωση απόδοσης (1,951% από 1,967% προηγουμένως).

Από την πλευρά του, το 30ετές είχε σήμερα τελική απόδοση 2,981%, από 3,001 προηγουμένως.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε