Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χωρίς κούρεμα θα βυθιστεί σε βάλτο χρέους η Ελλάδα”

Η προειδοποίηση ανήκει σε γερμανό αξιωματούχο που μας κατηγορεί για αφερεγγυότητα.

Σε “βάλτο χρέους” κινδυνεύει να βυθιστεί η Ελλάδα, εάν οι πιστωτές της δεν δεχθούν το “κούρεμα”, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία, Ρολφ Λανγκχάμερ, μιλώντας σήμερα στην “Deutsche Welle”.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το σοβαρότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η αφερεγγυότητα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί σοβαρότερη και από την προσωρινή έλλειψη ρευστότητας.

Η Ελλάδα “δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει μακροπρόθεσμα στις υποχρεώσεις της χωρίς εξωτερική βοήθεια”, τονίζει ο Γερμανός αναλυτής και χαρακτηρίζει “απαράδεκτο για χώρα της Ευρωζώνης” το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 100ή θέση του δείκτη “Ευκολία του επιχειρείν”, κάτω από την Υεμένη, την Γουατεμάλα και την Αλβανία.

“Αντιπαραγωγικό” χαρακτηρίζει από την πλευρά του, μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας “Berenberg” Χόλγκερ Σμίντινγκ τον πρώτο γύρο των μέτρων λιτότητας που έλαβε η Ελλάδα και κάνει λόγο για μέτρα “υπερβολικά δρακόντεια”.

“Η χώρα σώθηκε λίγο πριν από τον θάνατο. Αυτό που χρειαζόταν ήταν χρόνος ώστε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα στόχευαν στην ανάπτυξη. Μέτρα τα οποία θα άνοιγαν την αγορά εργασίας και θα βελτίωναν την διοικητική αποτελεσματικότητα, θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα”, σημειώνει ο οικονομολόγος και προσθέτει ότι “η γραφειοκρατία και οι περιοριστική εργατική νομοθεσία δεν επέτρεψαν στην χώρα να προσελκύσει τις ξένες επενδύσεις τις οποίες χρειαζόταν για την ανάκαμψή της”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε