Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χόρτασαν” αναβολές και έρχονται σήμερα αγριεμένοι οι εκπρόσωποι της Τρόικας

Χόρτασαν” αναβολές και έρχονται σήμερα αγριεμένοι οι εκπρόσωποι της Τρόικας
Απαιτούν πρόσθετα μέτρα άνω των 4,5 δις ευρώ ΤΩΡΑ και την άμεση εφαρμογή των αποκρατικοποιήσεων 50 δις για να μην μας ”ψήσουν το ψάρι στα χείλη” για τις επόμενες δόσεις.
 

Φτάνει σήμερα στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας για να προετοιμάσει το ”έδαφος” ενόψει της επίσημης αξιολόγησης από τους επικεφαλής των δανειστών μας που θα έρθουν στις 11 Μαίου.
 
Χωρίς να ανέχονται πλέον καμία καθυστέρηση ζητούν να μάθουν τις λεπτομέρειες τόσο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής όσο και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των 50 δις ευρώ, αλλά κυρίως το πότε επιτέλους θα εφαρμοστούν.
 
Οι διαρροές από τις Βρυξέλλες λένε ότι οι τροικανοί έχουν εξοργιστεί επειδή μάταια περίμεναν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση που έχει δεσμευτεί να καταθέσει στη Βουλή λεπτομερές σχέδιο ως τις 15 Μαΐου.
 
Ο εκρηκτικός συνδυασμός της απόκλισης στο έλλειμμα του 2010 και της τραγικής υστέρησης εσόδων μέσα στο 2011 ”μεγαλώνει” τα πρόσθετα μέτρα στα 4,5 δις ευρώ αντί 3 δις που προέβλεπαν αρχικά.
 
Όμως η ”καυτή πατάτα” ακούει στο όνομα αποκρατικοποιήσεις από τις οποίες πρέπει να αντλήσουμε 50 δις ευρώ εως το 2015 και για τις οποίες ακόμα βρισκόμαστε στα σχέδια.
 
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές αυτή τη φορά οι δανειστές μας θα είναι πιο αυστηροί από ποτέ στο αν είμαστε εντός στόχων, αλλιώς τονίζουν με νόημα ότι θα μας ”βγάλουν το λάδι” με την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 12 δις ευρώ τον Ιούνιο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε