Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης: Υπέρ μιας δημόσιας επενδυτικής τράπεζας

Σε 15 μέρες που τρέχει η προκήρυξη για τον επενδυτικό νόμο, περίπου 500 υποψήφιοι επενδυτές εμπιστεύονται τη νέα διαδικασία με επενδυτικά σχέδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ…

 σημείωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης από το βήμα του Εκονομιστ.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι καταγράφηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε εμπόδιο, κάθε διαδικασία που πνίγει την επιχειρηματική δραστηριότητα και ένα σχέδιο από 63 σημεία που αποτελούν εμπόδια για την επιχειρηματικότητα. «Θα αποτελέσει έναν από τους πιο φιλόδοξους νόμους, ούτως ώστε η Ελλάδα να γίνει φιλική προς την επιχειρηματικότητα».

Ανακοίνωσε την πρόθεση για τη δημιουργία μιας δημόσιας επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια «για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη και την επένδυση στον τόπο μας», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και για να δοθεί λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά.

«Η γνώμη μου είναι ότι η συζήτηση που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι απολύτως δημοσιονομικοκεντρική και άρα απολύτως συντηρητική. Και αυτό οδηγεί την πραγματική οικονομία σε δραματικά αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοϊδης για να συμπληρώσει: «πλήττει το αίσθημα των πολιτών, καλλιεργώντας καθημερινά το τρόμο, ανασφάλεια και -κυρίως- απώλεια θέσεων εργασίας».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε