Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Υπ.Οικονομικών: Αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες δεν σημαίνει και αύξηση τιμών

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει σήμερα πως η αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων δεν σημαίνει πάντα και αύξηση τιμών. Θα ισχύσει όμως αυτό στο τέλος;

«Αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων δεν σημαίνει σε κάθε περίπτωση αύξηση των τιμών αλλά προσαρμογή αυτών στις συνθήκες που κάθε φορά επικρατούν στην αγορά των ακινήτων», επισημαίνει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας.

    Το έγγραφο του υφυπουργού διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Βλάχος. Οπως αναφέρει ο κ. Μουρμούρας, «το σύστημα του Αντικειμενικού Προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων και κατά το νόμο και κατά την έννοια που ο όρος “αντικειμενικός” προσδίδει, καταγράφει αντικειμενικά την υφιστάμενη κατάσταση της αγοράς των ακινήτων».

    Ο υφυπουργός θυμίζει ότι με βάση του Ν. 1882/90, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων προβλέπεται να γίνεται ανά διετία και ότι ήδη έχει περάσει πενταετία από την τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

    “Στόχος του αντικειμενικού συστήματος είναι η δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους προσεγγίζοντας τις αγοραίες τιμές με ομοιόμορφο κατά περιοχή ή κατηγορία ακινήτου τρόπο, χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία της αγοράς με τις γνωστές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται”, σημειώνει επίσης ο κ. Μουρμούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυξήσεις στις αντικειμενικές και αλλαγές στον ΦΠΑ προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση – Ελλάδα

Αυξήσεις φωτιά στα ακίνητα – 25% πάνω αντικειμενικές και φόροι! – Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε