Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Υπόγεια συμφέροντα οδήγησαν τo κούρεμα σε ξέρα”

Για ανταγωνιστικά και υπόγεια συμφέροντα γράφει η Wall Street Journal, ενώ η γαλλική Les Echos αναρωτιέται για την αινιγματική σιωπή των κατά τα άλλα φλύαρων Ελλήνων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αλλά:
”Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο αφήνοντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση αβεβαιότητας με το χρονόμετρο να χτυπάει δυνατά.Το αδιέξοδο αντανακλά τις δυσκολίες μιας γιγαντιαίας επιχείρησης αναδιάρθρωσης χρέους μέσα σε ένα πλέγμα από αποκλίνοντα, ανταγωνιστικά και υπόγεια συμφέροντα της κάθε πλευράς που συμμετέχει στις συνομιλίες”.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η γαλλική Les Echos γράφει : ”παρά την αρχική ευφορία για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα οι Έλληνες αξιωματούχοι ήταν λιγότερο φλύαροι το σαββατοκύριακο και αποτραβήχτηκαν σε μια αινιγματική σιωπή”.

Στην ίδια εφημερίδα ο Φρανκ Βογκλ, εκπρόσωπος τύπου του IIF, τονίζει ” η συμφωνία επί της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές αποτελεί αντικείμενο συμφωνίας σε υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης προκειμένου να βρει η Ελλάδα διέξοδο στην κρίση”.

Το πρακτορείο Bloomberg κάνει λόγο για ”συμφωνία που σέρνεται” και οι New York Times πως ” Όλοι γνωρίζουν ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει αλλά μέχρι τότε θα πρέπει όλοι να μπουν σε αυτό το χορό”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε