Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Υποβάθμισε την Ελλάδα το ταμείο διαχείρισης κεφαλαίων Russell Investments

Υποβάθμισε την Ελλάδα το ταμείο διαχείρισης κεφαλαίων Russell Investments

Σε υποβάθμιση της Ελλάδας από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη αγορά προχώρησε το αμερικανικό ταμείο διαχείρισης κεφαλαίων Russell Investments, εκτιμώντας πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ”ατυχή οικονομική δίνη” που απειλεί το μέλλον του ευρώ.

Ανησυχητική είναι η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη αγορά από την Russell Investments, καθώς το αμερικανικό ταμείο διαχείρισης κεφαλαίων ”παίζει” με κεφάλαια 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, που μεταφέρει η ”Telegraph” :”Από τότε που η χώρα άρχισε να αποκαλύπτει τα μη βιώσιμα επίπεδα του δημόσιου χρέους της, το 2009, έχει μπει σε μια ατυχή οικονομική δίνη που κατά καιρούς έχει απειλήσει να διαλύσει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση”.

Όπως προσθέτουν ”κάθε ευκαιρία στην ελληνική οικονομία εκθέτει πλέον σε εγγενώς υψηλότερους κινδύνους τους παγκόσμιους επενδυτές”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα απέτυχε σε δύο τεστ αξιολογήσεων του αμερικανικού ομίλου πριν την υποβάθμιση της.

Σε ερώτηση γιατί υποβάθμισαν μόνο την Ελλάδα και όχι την Πορτογαλία και την Ισπανία η Russell απάντησε:” Αν και οι δύο αυτές χώρες έχουν τα προβλήματά τους και ενώ δεν είναι απρόσβλητες από μια ενδεχόμενη αλλαγή στο στάτους κινδύνου, δεν έχουμε δει τον ίδιο βαθμό παρακμής, όπως έχουμε παρατηρήσει στην Ελλάδα – ούτε την ίδια αύξηση κινδύνου”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε