Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Υποβαθμίστηκαν λόγω… Ελλάδας Societe Generale και Credit Agricole

Υποβαθμίστηκαν λόγω… Ελλάδας Societe Generale και Credit Agricole

Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα! Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα των γαλλικών τραπεζών Credit Agricole και Societe Generale.

Από την Κυριακή τα σενάρια υποβάθμισης των γαλλικών τραπεζών που είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος αφού έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα, έδιναν και έπαιρναν.

Τελικά, επιβεβαιώθηκαν αφού σήμερα το πρωί η Moody’s ανακοίνωσε οτι η Credit Agricole υποβαθμίσθηκε από “Aa1” σε “Aa2”.
Η Societe Generale υποβαθμίσθηκε από “Aa2” σε “Aa3” και η απόφαση βασίσθηκε στην επανεκτίμηση της βοήθειας που έχουν τη δυνατότητα να τής χορηγήσουν οι κρατικοί θεσμοί σε περίπτωση σοβαρής κρίσης.

Στις 11 Σεπτεμβρίου η Moody’s είχε ανακοινώσει πως εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης των Societe Generale, BNP Paribas και Credit Agricole.

Η Credit Agricole είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας και η Societe Generale, μητρική της Γενικής Τράπεζας.

O Moody’s διατήρησε τον βαθμό της BNP Paribas, η οποία έχει τεθεί υπό επιτήρηση με αρνητική προοπτική, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο της υποβάθμισης.

Από την πλευρά της η BNP Paribas ανακοίνωσε σήμερα σειρά μέτρων για την ενίσχυση του κεφαλαίου της και της ικανότητας αναχρηματοδότησής της, με την ελπίδα να αμβλύνει την πίεση των αγορών επί της μετοχής της εξαιτίας των ανησυχιών για την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος.

Για να καθησυχάσει τις αγορές ως προς την χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, η BNP Paribas ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει το κεφάλαιό της ώστε η αναλογία των κεφαλαιακών αποθεμάτων ασφαλείας προς τις πιστώσεις να φθάσει το 9% στις αρχές του 2013, στόχος που θεωρείται πολύ φιλόδοξος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στην τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί- Τι απαιτούν από την Ελλάδα

Καταιγισμός δημοσιευμάτων προεξοφλεί την χρεοκοπία μας – Οι Γερμανοί φέρονται να μεθοδεύουν αποβολή μας από Ε.Ε και ευρώ

Μας σπρώχνουν σε συντεταγμένη χρεοκοπία – Τι σημαίνει


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε