Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Υποχωρεί το ΔΝΤ βλέπουν φως για την Ελλάδα – 10 δισ. η διαφορά

Υποχωρεί το ΔΝΤ βλέπουν φως για την Ελλάδα – 10 δισ. η διαφορά

Από τα 18 δισ. η διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. έπεσε ήδη στα 10 αν όχι στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε ότι έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2020.

Το ΔΝΤ μοιάζει να υποχωρεί και να δέχεται ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο όντας στο 124% το 2020.

Αυτή την ώρα όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένα είδος συμβιβασμού και από τις δύο πλευρές.

Το σχέδιο βασίζεται σε υποθέσεις για μια ακόμη φορά, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι πλέον υπάρχει πρόθεση για λύση τη Δευτέρα, μια λύση που θα ανοίξει το δρόμο και για τη δόση των 44 δισ. ευρώ.

Πλέον το σχέδιο προβλέπει μείωση των επιτοκίων κατά 70 μονάδες βάσης που θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα μείωση κατά 3,7 δισ. ευρώ ως το 2022, αλλά και επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ με πιθανό κέρδος ως και 12 δισ. για τη χώρα μας.

Άλλα 10 δισ. ευρώ όφελος για την Ελλάδα προκύπτουν από την επαναγορά ομολόγων στο 30% της αξίας τους, ενώ με την αύξηση της περιόδου χάριτος και το πάγωμα της πληρωμής τόκων υπολογίζεται ότι το συνολικό όφελος για το σύνολο του χρέους θα είναι κοντά στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Βλέπει συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα ο Ολάντ

Νέο ναυάγιο στις Βρυξέλλες: δεν τα βρίσκουν ούτε για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. – Δε βλέπει συμφωνία η Μέρκελ, παρά τη βελτιωμένη πρόταση Ρομπάι

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε