Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Υποχώρησε ελαφρά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχώρησε ελαφρά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,3267 δολάρια από το επίπεδο των 1,3335 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3277 δολ.

Η πτώση του ευρώ αποδίδεται στην ανησυχία που εξέφρασε ο απερχόμενος επικεφαλής του Εurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ αναφορικά με τις παρενέργειες που ενδέχεται να έχει το ανατιμημένο ευρώ στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έχει διαμορφωθεί «σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα». Προσέθεσε δε ότι η ανατίμηση του ευρώ αποτελεί μία καινούργια απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος προσωπικά κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για την σταθεροποίηση του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 11,73% από 11,72% χθες έναντι 1,55% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου , με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 10,18% έναντι 10,23 χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις πιο μακροπρόθεσμες διάρκειες σημείωσαν οριακή άνοδο. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,57% από 0,56% , στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,45% , στο εξάμηνο αυξήθηκε στο 0,34% από το 0,33%, στο τρίμηνο αυξήθηκε οριακά στο 0,20% από το 0,19% και στο μήνα παρέμεινε στο 0,11%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε