Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζαννιάς και Τουρκολιάς στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας

Ζαννιάς και Τουρκολιάς στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που συνεδρίασε σήμερα τα απόγευμα εξέλεξε τον κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου.

Παράλληλα εξελέγη και ως (προσωρινός) πρόεδρος του Δ.Σ. έως ότου παραιτηθεί από τα καθήκοντά του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών και του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων ο Γιώργος Ζανιάς. Αμέσως μετά την παραίτησή του ο κ. Ζανιάς θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του ομίλου.

Αναλυτικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, εξέλεξε στη θέση του παραιτηθέντος Προέδρου της Τράπεζας Βασίλη Ράπανου ως νέο Πρόεδρο τον μέχρι σήμερα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά. Στη θέση αυτή θα τον διαδεχθεί ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, αφού προηγουμένως εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης και εξελέγη ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος εξελέγη ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου.

Επίσης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ο Λεωνίδας Θεόκλητος.

Παράλληλα, ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης παραιτήθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ, της οποίας ήταν Πρόεδρος, ενώ ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος παραιτήθηκε ταυτόχρονα από τις θέσεις που κατείχε ως Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τα παραιτηθέντα μέλη του για το έργο που επιτέλεσαν στην Τράπεζα και στον Όμιλο της, σε ιδιαίτερα μάλιστα κρίσιμες περιόδους, και ευχήθηκε σε κάθε έναν προσωπικά ατομική και οικογενειακή υγεία κι επιτυχία στις επόμενες επαγγελματικές ενασχολήσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζανιάς για πρόεδρος, Τουρκολιάς για διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική

“Βασίλη μείνε” – “Πρόεδρε αυτό θα ήταν ανακόλουθο εκ μερους μου” – Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Ράπανου και από την Εθνική Τράπεζα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε