Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζημίες ανακοίνωσε η Deutsche Bank

Ζημίες ανακοίνωσε η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, ανακοίνωσε ζημιές προ φόρων ύψους 2,6 δισεκ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, λόγω δικαστικών αποφάσεων και του κόστους αναδιάρθρωσής της.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα της τράπεζας επισκιάσθηκαν από τη ζημιά ύψους 1,9 δισεκ. ευρώ που κατέγραψε στον ισολογισμό της για τη νέα διοικητική της διάρθρωση και την ενσωμάτωση σε μία νέα μονάδα του χαμηλής απόδοσης ενεργητικού της.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε επίσης την καταγραφή ζημιών ύψους 1 δισεκ. ευρώ, λόγω «δυσμενών δικαστικών αποφάσεων και εξελίξεων στις έρευνες εποπτικών αρχών».

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι προτεραιότητά της είναι να διαμορφώσει ένα καλύτερο δίχτυ ασφαλείας, μειώνοντας τα επικίνδυνα στοιχεία του ενεργητικού της για να απελευθερώσει κεφάλαια.

Ο συντελεστής ιδίων κεφαλαίων πρώτης βαθμίδας (core tier one capital ratio), με βάση τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, αυξήθηκε στο 8% στο τέλος του 2012 από λιγότερο του 6% στο τέλος του 2011, μία κίνηση που βοήθησε στο να διασκεδάσει τις αμφιβολίες των επενδυτών σχετικά με την ανάγκη μίας νέας αύξησης των κεφαλαίων της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε