Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζημίες πάνω από 20 δις ευρώ ανακοινώνουν οι τράπεζες

Ζημίες πάνω από 20 δις ευρώ ανακοινώνουν οι τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου η αγορά περιμένει την ανακοίνωση των ισολογισμών από Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Εurobank με τις ζημίες κυρίως λόγω του ”κουρέματος” των ομολόγων.

Θα ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 20 δις ευρώ η ζημία των 4 μεγάλων ελληνικών τραπεζών μετά το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, PSI Plus, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.
Σύμφωνα μάλιστα με την Marfin Analysis, οι ζημίες για Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Εurobank θα ξεπεράσουν ακόμα και το ποσό των 21,5 δις ευρώ, ενώ στα ποσά αυτά δεν συνυπολογίζονται οι ζημίες από την έκθεση της Black Rock.

Και όλα αυτά ενώ είναι ακόμα στον ”αέρα” ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όπως αποδεικνύεται και από επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές διαρροές.Μετά το δημοσίευμα από το πρακτορείο Dow Jones ακολούθησε άλλο ένα από το Reuters, όπου πάλι διαρρέεται από την κυβέρνηση πως οι ανακοινώσεις για την ανακεφαλαιοποίηση θα γίνουν μετά τις εκλογές.

Για το θέμα αυτό συναντήθηκαν χθες ο Λ.Παπαδήμος με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ.Προβόπουλο, ενώ “πάγωμα” της ανακεφαλαιοποίησης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε