Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

18χρονη παντρεμένη ανακάλυψε ότι είχε παντρευτεί άλλον πριν 17 χρόνια

18χρονη παντρεμένη ανακάλυψε ότι είχε παντρευτεί άλλον πριν 17 χρόνια

Ο γάμος δύο βρεφών ηλικίας τριών και ενός έτους, που είχε συμφωνηθεί πριν από 17 χρόνια από τις οικογένειές τους, ακυρώθηκε από τις ινδικές αρχές, αφού η “νύφη”, ηλικίας 18 ετών σήμερα, ανακάλυψε ότι ήταν… παντρεμένη.

Ο γάμος μεταξύ παιδιών έχει τεθεί εκτός νόμου στην Ινδία εδώ και πολλά χρόνια, όμως η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει πως η παράδοση συνεχίζεται στις αγροτικές κοινότητες, καθώς πολλές οικογένειες ελπίζουν πως με τέτοιες “ενώσεις” θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους χάρη στην προίκα που θα φέρει η νύφη.

Πριν από 17 χρόνια στο κρατίδιο του Ρατζαστάν η Λάξμι Σαργκάρα “παντρεύτηκε” τον Ράκες. Η νύφη ήταν ενός έτους και ο γαμπρός τριών. Οι οικογένειές τους είχαν συμφωνήσει ότι μόλις ενηλικιωθούν τα παιδιά θα ζήσουν μαζί.

“Δεν χάρηκα καθόλου με το γάμο. Το είπα στους γονείς μου που δεν συμφώνησαν μαζί μου και τότε αναζήτησα βοήθεια”, εξήγησε η 18χρονη. “Τώρα ξαλάφρωσα και τα μέλη της οικογένειάς μου το αποδέχτηκαν” πρόσθεσε.

Όταν, πριν από λίγες ημέρες, ανακάλυψε πως ήταν εν αγνοία της παντρεμένη η Λάξμι ζήτησε τη συμβουλή ενός κοινωνικού λειτουργού, του Κρίτι Μπάρτι, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας οργάνωσης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο Μπάρτι ανέλαβε να μιλήσει με τον γαμπρό και με τους “συμπέθερους” για να τους πείσει να ματαιώσουν τα σχέδιά τους.

“Η Λάξμι παντρεύτηκε όταν ήταν μόλις ενός έτους. Οι γονείς της την ενημέρωσαν για αυτό πριν από μερικές ημέρες, λέγοντάς της ότι στο εξής θα ζει στο σπίτι του συζύγου της. Έπεσε σε κατάθλιψη, δεν αγαπούσε αυτό το αγόρι και δεν ήταν έτοιμη να συμμορφωθεί με την απόφαση των γονιών της κι έτσι αρνήθηκε το γάμο”, εξήγησε ο Μπάρτι.

Ο γάμος ακυρώθηκε την Τρίτη από δικαστήριο του Τζοντπούρ.

“Εξ όσων γνωρίζω είναι η πρώτη φορά που ένα ζευγάρι παιδιών ζητά να ακυρωθεί ο γάμος και ελπίζω πως θα υπάρξουν και άλλα τέτοια παραδείγματα”, εξήγησε ο Μπάρτι.

Τα έθιμα πάντως παραμένουν πάντα ζωντανά στο Ρατζαστάν: την περασμένη Κυριακή χωρικοί επιτέθηκαν σε δέκα κυβερνητικούς υπαλλήλους όταν προσπάθησαν να σταματήσουν έναν ομαδικό γάμο στον οποίο συμμετείχαν σαράντα ζευγάρια παιδιών.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε