Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

71.488 θερμίδες σε ένα… ταψί. Δείτε το βίντεο

71.488 θερμίδες σε ένα… ταψί. Δείτε το βίντεο
Στην προσπάθειά της να φτιάξει και μετά να καταβροχθίσει το πιο παχυντικό φαγητό στον κόσμο, μια ομάδα Καναδών κατόρθωσε να χωρέσει 71.488 θερμίδες και περίπου 5,5 κιλά λίπους μέσα σε… ένα ταψί «λαζάνια».
Αποστολή τους είναι να φτιάχνουν (και μετά να τρώνε) τα πιο παχυντικά φαγητά στον κόσμο. Ο λόγος για μια ομάδα Καναδών «καλοφαγάδων», αποφασισμένων να πεθάνουν από χοληστερίνη.
 
Εφιάλτης κάθε διαιτολόγου, οι εν λόγω κύριοι (οι οποίοι ανεβάζουν βίντεο από τις «περιπέτειες» τους στον ιστοχώρο EpicMealTime.com) αψηφούν κάθε έννοια υγιεινής διατροφής. Αφαιρούν τα λαχανικά, αγνοούν τα φρούτα, προσθέτουν βούτυρο, τσιγαρίζουν, τηγανίζουν, γαρνίρουν με λίπος και εκτοξεύουν τις θερμίδες στο κόκκινο, φτιάχνοντας φαγητά σωστό τσιμεντόλιθο για το στομάχι.

 

 
Χαρακτηριστικό υπήρξε το τελευταίο επεισόδιο του EpicMealTime.com, στο πλαίσιο του οποίου, η ομάδα κατόρθωσε να χωρέσει 71.488 θερμίδες και περίπου 5,5 κιλά λίπους μέσα σε… ένα ταψί «λαζάνια» το οποίο και έφαγε.
 
Η αποστολή δεν ήταν εύκολη. Για την παρασκευή της εν λόγω θερμιδικής βόμβας (η οποία μπορεί να ονομάζεται από τους εμπνευστές της λαζάνια αλλά επί της ουσίας δεν είναι, καθότι δεν περιέχει ζυμαρικά) χρειάστηκαν: 45 μπέργκερ, τυρί, ουίσκι, σάλτσες, μερικές δεκάδες τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού και περισσότερες από 100 φέτες μπέικον.
 
Οι αχόρταγοι «σεφ» πήραν ένα βαθύ ταψί, τοποθέτησαν μέσα σε αυτό διαδοχικά σε στρώσεις όλα τα υλικά (στη βάση μπέργκερ και από πάνω μια στρώση μπέικον πασπαλισμένη με σως και τυρί, και μετά ξανά μπέργκερ, και μετά ξανά μπέικον κ.ο.κ.) και το έβαλαν στο φούρνο.
 
Το αποτέλεσμα κατέληξε να «ζυγίζει» περίπου 71.488 θερμίδες και να αντιστοιχεί σε 30 ατομικές μερίδες φαγητού κάθε μία από τις οποίες έχει περίπου 2.382 θερμίδες. Συγκριτικά, να σημειωθεί πως μια γυναίκα βάρους 65 κιλών, εάν θέλει να μείνει στα κιλά της, δεν πρέπει να καταναλώνει πάνω από 2.300 θερμίδες ημερησίως.
 
Το υπουργείο υγείας προειδοποιεί: Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι.
 
 
Πηγή: “Έθνος”
 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε