Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Η 99χρονη που “χτυπά” τατουάζ σε τουρίστες από όλον τον κόσμο

Η 99χρονη που “χτυπά” τατουάζ σε τουρίστες από όλον τον κόσμο

Είναι η γηραιότερη tattoo artist σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παραδοσιακή τεχνική της προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο στο χωριό της.

Στο απομακρυσμένο χωριό Buscalan στην περιοχή Kalinga στις Φιλιππίνες ζει η 99χρονη tattoo artist μοναδική στο είδος της. Η τέχνη της την έχει κάνει διάσημη σε όλον τον κόσμο και δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν μέχρι εκεί μόνο και μόνο για να “χτυπήσουν” ένα τατουάζ από τα χέρια της.

Η ίδια εξομολογείται και μιλά για τη ζωή της: “Είμαι tattoo artist γιατί είμαι φτωχή. Όσοι τουρίστες έρχονται για να κάνουν ένα τατουάζ είναι καλοδεχούμενοι να μείνουν και σπίτι μας. Νιώθω ευγνώμων που έρχονται άνθρωποι από όλον τον κόσμο για μένα. Δίνουν νόημα στη ζωή μου”, δηλώνει.

Και συνεχίζει: “Το πρώτο τατουάζ μου ήταν ένας πύθωνας. Όλες κάναμε. Οι γονείς μάς πήγαιναν για να μας κάνουν τατουάζ για να είμαστε πιο όμορφες. Έτσι είναι η παράδοσή μας. Επίσης οι πολεμιστές έκαναν τατουάζ στο στήθος και κάπως έτσι άρχισα να μαθαίνω πώς να τους κάνω. Ένας δημοσιογράφος με έκανε να καταλάβω ότι την μέρα που θα πεθάνω δεν θα υπάρχει κανείς άλλος που θα το κάνει αυτό με τον τρόπο που το κάνω εγώ, για αυτό αποφάσισα να μάθω την τέχνη στην εγγονή μου”.

Τα λεφτά από τα τατουάζ τα χρησιμοποιεί για να αγοράζει ζώα για τη φάρμα της. Παρά την ανησυχία της, μήπως δεν μπορέσει να κάνει πολλά χρόνια ακόμα την τέχνη που αγαπά, λόγω της όρασής της, δηλώνει χαρούμενη για όσα έζησε και για όλους αυτούς που έρχονται να την επισκεφτούν από κοντά.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=lU8nzQyUtks

Πηγή βίντεο: Omeleto

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις