Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγγλίδα έπαθε ημικρανία και άρχισε να μιλάει τα αγγλικά με κινέζικη προφορά

Αγγλίδα έπαθε ημικρανία και άρχισε να μιλάει τα αγγλικά με κινέζικη προφορά

Μια 35χρονη από το Devon, η Sarah Colwill ανακάλυψε ξαφνικά οτι πάσχει από το Σύνδρομο Ξένης Προφοράς.

“Το ήξερα ότι ακουγόμουν διαφορετικά αλλά δεν μπορούσε να καταλάβω πόσο και οι γύρω μου μου έλεγαν ότι ακουγόμουν λίγο κινέζα… Μια ημέρα έπαθα μια φοβερή κρίση ημικρανίας και κάλεσα το ασθενοφόρο. Τότε οι τραυματιοφορείς με ρώτησαν να είμαι από την Κίνα!” 

‘Ετσι περιγράφει η σοκαρισμένη αγγλίδα το κακό που έπαθε. Το αξιοσημείωτο είναι οτι δεν έχει καν ταξιδέψει ποτέ στην Κίνα!

Αυτή η σπάνια πάθηση συνήθως προέρχεται από εγκεφαλικά επεισόδια και τραυματισμούς στο κεφάλι.Ο ασθενής χάνει την δυνατότητα να μιλάει όπως πριν στη μητρική του γλώσσα. Συνολικά έχουν διαπιστωθεί 60 περιστατικά από το 1940.

Η κα Colwill, μένει στο Devon, της Αγγλίας και είναι βέρα αγγλίδα!.

“Μίλησα με την προγονή μου στο τηλέφωνο όσο ήμουν στο νοσοκομείο και εκείνη δεν με αναγνώρισε. Μάλιστα νόμιζε ότι της έκανα φάρσα!” είπε η Colwill.

Μια από τις πρώτες περιπτώσεις του Συνδρόμου Ξένης προφοράς, ήταν το 1941 όταν μια νορβηγίδα που χτυπήθηκε στο κεφάλι κατά την διάκριεα βομβαρδισμών άρχισε να μιλάει με γερμανική προφορά. Αντιμετώπισε μάλιστα σοβαρά προβλήματα αφού οι κάτοικοι της πόλης που έμενε την θεωρούσαν γερμανίδα κατάσκοπο!

Αλλη μια περίπτωση ήταν αυτή μιας 60χρονης αμερικανίδας η οποία όταν συνήλθε από εγκεφαλικό άρχισε να μιλάει με Τζαμαϊκανή προφορά!

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε