Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αθώα η δημοσιογράφος για την δολοφονία των 12 ψαριών

Αθώα η δημοσιογράφος για την δολοφονία των 12 ψαριών

 Μία δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης της Δανίας (DR) αθωώθηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό της κατηγορίας

 ότι στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής θανάτωσε δώδεκα ψάρια ενυδρίου.

 Το Νοέμβριο του 2004 η δημοσιογράφος Λίσμπετ Κέλστερ, παρουσιάστρια της εκπομπής Kontant που παρουσιάζει θέματα προστασίας των καταναλωτών, θέλησε να καταδείξει ότι ένα σαμπουάν κατά της πυτιρίδας ήταν τόσο τοξικό, ώστε θα μπορούσε να σκοτώσει τα ψάρια. Για τον λόγο αυτό έρριξε μέσα σε ένα ενυδρείο ένα δείγμα του προϊόντος σε μεγάλο βαθμό αραιωμένο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μέσα σε τρεις ημέρες δώδεκα από τα δεκατρία ψάρια είχαν υποκύψει.

 Ενας κτηνίατρος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της δημοσιογράφου με την κατηγορία ότι υπέβαλε τα ψάρια σε ανώφελο πόνο παραβιάζοντας τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων και κατά των πειραμάτων εις βάρος τους.

Σε πρώτο βαθμό το Μάιο του 2009 η Κέλστερ κρίθηκε ένοχη για παραβίαση της κειμένης νομοθεσίας από δικαστήριο του Γκλόστρουπ δυτικά της Κοπεγχάγης, το οποίο όμως δεν εξέδωσε ποινή, με το σκεπτικό ότι είχε παρέλθει “παράλογα μεγάλο χρονικό διάστημα” από την υποβολή της προσφυγής ως την εκδίκασή της.

 Η Κέλστερ έκανε έφεση και την κέρδισε, καθώς το εφετείο έκρινε ότι το επίμαχο τεστ δεν άπτεται της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των ζώων που υποβάλλονται σε εργαστηριακά πειράματα.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε