Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δείτε γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τα σκυλιά μέσα στο αυτοκίνητο

Δείτε γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τα σκυλιά μέσα στο αυτοκίνητο

Σκύλος υπέφερε μέσα στο αυτοκίνητο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Δείτε πώς ένας άγνωστος κατάφερε να του σώσει τη ζωή.

Σε υψηλές θερμοκρασίες το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει ανυπόφορο. Για τους ανθρώπους η λύση είναι απλή… το αιρ κοντίσιονερ, τι συμβαίνει όμως όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο στη ζέστη και μέσα αφήνουμε τον σκύλο μας;

Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 22C°, η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να αγγίξει σε ελάχιστο χρόνο τους 47C°. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στο σκύλο από δύσπνοια μέχρι και καρδιακή προσβολή. Ο λόγος είναι ότι δεν διαθέτει ιδρωτοποιούς αδένες όπως οι άνθρωποι και πάντα χρειάζεται δροσιά ακόμα και σε εποχή μη καύσωνα. Για αυτό, δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τους σκύλους μέσα στα αυτοκίνητα ούτε για δύο λεπτά ούτε με ανοιχτά τα παράθυρα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και μπορεί να προβεί και θανατηφόρος.

Ο Mark Lewis εντόπισε σε πάρκινγκ της γειτονιάς του ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο και μέσα έναν σκύλο που να έχει ήδη αρχίσει να αναπνέει γρήγορα με έξω τη γλώσσα. Αυτή είναι και η πρώτη ένδειξη ότι  ο σκύλος αρχίζει να ταλαιπωρείται και χρειάζεται τη βοήθειά μας. Τι έκανε λοιπόν; Πήρε μια πέτρα, έσπασε το παράθυρο και το έβγαλε έξω σώο και αβλαβές.

“Πρέπει να σκέφτεστε πριν κάνετε κάτι και αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν σκέφτηκαν απολύτως τίποτα”, δήλωσε ο Mark Lewis στο βίντεο. “Το αυτοκίνητο ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο ολόκληρο, η απόλυτη καταστροφή για τον σκύλο“, καταλήγει.

Δείτε το βίντεο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε