Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Διακοπές σε… ιγκλού!

Διακοπές σε… ιγκλού!

Τουρίστες που επισκέπτονται την κεντρική Ρουμανία έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν για λίγο… Εσκιμώοι.

Στο όρος Φαγκάρας της επαρχίας Σίμπιου, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, έχουν κατασκευαστεί τέσσερα ιγκλού, που προσελκύουν πολλούς περισσότερους τουρίστες από ό,τι τα δωμάτια στο ξενοδοχείο από πάγο.

Η διαμονή στο ιγκλού στοιχίζει περίπου 400 λέι και 300 λέι στο ξενοδοχείο. Η δε θερμοκρασία… δωματίου τόσο στο ιγκλού όσο και στο ξενοδοχείο είναι δύο βαθμοί Κελσίου. Σύμφωνα με τη διευθύντρια μάρκετινγκ του ξενοδοχείου από πάγου, κυρίως Γερμανοί, Βρετανοί και Πολωνοί τουρίστες ήταν οι ενοικιαστές των δωματίων του ξενοδοχείου από πάγου κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του.
 
Η δε ενοικίαση των ιγκλού ξεκίνησε από φέτος και οι τολμηροί ενοικιαστές καλούνται εκτός από πλήρη εξοπλισμό (σκουφιά, γάντια, μπότες και μάλλινα ρούχα) να διαθέτουν και πολλή όρεξη για περιπέτεια.

Το πρώτο ξενοδοχείο από πάγο στη Ρουμανία λειτούργησε στη λίμνη Μπαλέα το 2006. Οι κατασκευές από πάγο στη λίμνη Μπαλέα φιλοξενούν κάθε χρόνο εκατοντάδες ξένους- και μη -τουρίστες, κυρίως από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, κατά τους περίπου τρεις μήνες λειτουργίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε