Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Διαμαρτυρία με… σουτιέν μετά την καταδίκη γυναίκας που “χτύπησε αστυνομικό με το στήθος της” – Φωτογραφίες

Διαμαρτυρία με… σουτιέν μετά την καταδίκη γυναίκας που “χτύπησε αστυνομικό με το στήθος της” – Φωτογραφίες

Μία πρωτότυπη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 100 άτομα στο Χονγκ Κονγκ, έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην περιοχή Wan Chai, με σήμα κατατεθέν… το σουτιέν!
 

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την ποινή που επεβλήθη στην 30χρονη Ng Lai-Ying, για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού με το στήθος της, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του κινεζικού καθεστώτος. 

Η 30χρονη κρίθηκε ένοχη “για χρήση του στήθους της” ώστε να χτυπήσει το χέρι του επικεφαλής επιθεωρητή Chan Ka-po. Καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες φυλάκιση, ενώ εκκρεμεί έφεση μετά τη δίωξή της. 

“Η απόφαση είναι παράλογη. Πώς μπορεί το στήθος να είναι ένα όπλο; Είμαστε οργισμένοι αλλά επίσης φοβούμαστε ότι αυτό το δικαστικό προηγούμενο καταπατά τα δικαιώματα των γυναικών να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις” σχολίασε ο ακτιβιστής Ng Cheuk-ling. 

Το πλήθος φώναζε “Τα στήθη δεν είναι όπλα” και “Δώστε πίσω την ελευθερία του μαστού μας” .

Στη συγκέντρωση, μάλιστα, συμμετείχε και άνδρες φορώντας σουτιέν! Ενδεικτικά, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός James Hon, 66 ετών, φόρεσε ένα ροζ σουτιέν πάνω από την μπλούζα του και δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: “Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που φοράω σουτιέν”!





Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε