Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εκπαιδευόμενοι καθηγητές γυμνασίου δεν ξέρουν που είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έρευνα στο Βέλγιο έδειξε πως μεγάλος αριθμός εκπαιδευόμενων καθηγητών Γυμνασίου δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις γνώσεις Γεωγραφίας, Πολιτικής και Ιστορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τους τελειόφοιτους μελλοντικούς καθηγητές ο ένας στους τρεις δεν μπορούσε να εντοπίσει τις ΗΠΑ στον παγκόσμιο χάρτη και σχεδόν οι μισοί δεν γνώριζαν πού βρίσκεται ο Ειρηνικός Ωκεανός.

Όταν είδαν τη φωτογραφία του Μάο Τσε Τουνγκ, δύο στους τρεις δεν μπόρεσαν να τον αναγνωρίσουν, ενώ οι περισσότεροι απάντησαν ότι πρόκειται για τον εκλιπόντα ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Οι ερευνητές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Λίμπουργκ ζήτησαν απαντήσεις από χίλιους φοιτητές σε οκτώ σχολές εκπαίδευσης καθηγητών στην φλαμανδική περιοχή του Βελγίου.

Η εξέταση, που περιελάμβανε 114 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, πραγματοποιήθηκε γιατί οι μαθητές παρουσίασαν πολλές φορές κενά σε θέματα γενικών γνώσεων, εξήγησαν οι ερευνητές που την διεξήγαγαν.

Οι φοιτητές εκείνοι που παρακολουθούσαν ειδήσεις και διάβαζαν εφημερίδες είχαν καλύτερες επιδόσεις από τους άλλους, εξήγησαν οι επιστήμονες.


Διαβάστε περισσότερες παράξενες ειδήσεις στη σχετική κατηγορία του Newsit

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε