Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Εντοπίστηκε δελφίνι με αλμπινισμό [vid]

Εντοπίστηκε δελφίνι με αλμπινισμό [vid]

Κάμερα κατέγραψε ένα σπάνιο θέαμα. Σε γνωστή παραλία της Καλιφόρνια ένα δελφίνι με αλμπινισμό έκοβε βόλτες με τη μαμά του!

Ένα σπάνιο θέαμα είχαν την ευκαιρία να δουν θαμώνες της παραλίας Monterey Bay, στην Καλιφόρνια. Το τρίχρονο δελφίνι που κατέγραψε η κάμερά τους, πάσχει από αλμπινισμό. Δείτε τι παρατήρησαν οι επιστήμονες σχετικά με αυτό και τι σημαίνει αλφισμός.

Στις 7 Ιουνίου το δελφινάκι που υπολόγισαν ότι είναι 3 χρονών εθεάθη στην παραλία λίγα μέτρα μακριά από την στεριά δίπλα από την μαμά του και άλλα δύο δελφίνια. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι στη θάλασσα είναι πιο πιθανό να εντοπίσουμε πλάσματα με αλμπινισμό παρά στην άγρια φύση. Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στα ζώα, αυτή έλλειψη μελανίνης μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα υγείας στο δέρμα, την όραση και την ακοή.

Στους ανθρώπους, ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ’ ένα άτομο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.  Οι πάσχουν παρουσιάζουν συνήθως μεγάλη ευπάθεια στις λοιμώξεις, καθώς και σοβαρά προβλήματα όρασης. Η έλλειψη μελανίνης μπορεί να είναι κληρονομική ή αποτέλεσμα γενετικού φαινόμενου μεταλλαγής. Για την εμφάνισή του δεν παίζει ρόλο ούτε η φυλή, ούτε το περιβάλλον και οι κλιματολογικές συνθήκες.

Δείτε το βίντεο με το μικρό δελφίνι με αλμπινισμό:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε