Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εσύ πόσο Έλληνας είσαι; Βγάλε το παπούτσι σου να δούμε!

Εσύ πόσο Έλληνας είσαι; Βγάλε το παπούτσι σου να δούμε!

Πολλά πράγματα κρύβονται στις λεπτομέρειες. Αυτή τη λεπτομέρεια μάλιστα πολλοί την αγνοούν και ακόμη περισσότεροι είναι δύσκολο να την προσέξουν!

Η ελληνικότητα λοιπόν … κρύβεται στο παπούτσι μας… όσο απίστευτο και αν ακούγεται.
Είναι μια λεπτομέρεια μόλις μερικών εκατοστών!
Δεν είναι άλλη από ένα από τα δάκτυλα του ποδιού μας…

Αν προσέξει κανείς τα αρχαία αγάλματα το δάκτυλο δίπλα στο μεγάλο είναι μεγαλύτερο, εξέχει. Αυτή τη λεπτομέρεια την άφησαν ως πιστοποιητικό όλοι οι αρχαίοι γλύπτες και το γεγονός δεν θεωρείται τυχαίο.

Το πρότυπο κάλους αλλά και ελληνικότητας, είναι τόσο ιδιαίτερο, που συναντάται μόνο, όπως υποστηρίζεται σε όσους έχουν ελληνική καταγωγή.
Οι επιστήμονες μάλιστα έχουν δει ότι υπάρχουν τρεις τύποι πέλματος.

Το λεγόμενο “αιγυπτιακό” όπου το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού είναι μεγαλύτερο σε μήκος και τα υπόλοιπα μικραίνουν σταδιακά, το λεγόμενο “ρωμαϊκό” όπου όλα τα δάκτυλα έχουν το ίδιο μήκος και τέλος το “ελληνικό” όπου το δεύτερο δάκτυλο έχει μεγαλύτερο μήκος.
Ενώ το “αιγυπτιακό” συναντάται ως και στο 80% του παγκόσμιου το “ελληνικό” είναι πολύ σπάνιο, για την ακρίβεια λένε οι μυημένοι … μόνο στους Έλληνες.
Τα αρχαία αγάλματα, κούροι και κόρες όπως ονομάζονται, έχουν αυτή τη λεπτομέρεια. Την πρόσεξαν στην Αναγέννηση οι καλλιτέχνες και την αναπαρήγαγαν, το “ελληνικό δάκτυλο” έγινε πρότυπο κάλλους.
Η λεπτομέρεια υπάρχει ακόμη και στο άγαλμα της Ελευθερίας στις ΗΠΑ.

Εδώ στην Ελλάδα… δεν γνωρίζουμε, ήρθε η ώρα να … ψαχτούμε!

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε