Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έβαλαν τραγουδίστρια να γράψει τιμωρία τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας

Έβαλαν τραγουδίστρια να γράψει τιμωρία τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.03.2010 | 18:09
Πρώτη δημοσίευση: 07.03.2010 | 17:56

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε μία δημοφιλή τραγουδίστρια να γράψει τιμωρία τον μακροσκελή εθνικό ύμνο μαζί με μία πεντασέλιδη κριτική του, καθώς έκρινε πως διέπραξε ιστορικά ατοπήματα σε μία συναυλία της.

Επτά επιχειρηματίες από την πόλη Ντιγιάρμπακιρ μήνυσαν την Τουρκάλα ποπ σταρ, Ντεμέτ Ακαλίν, έπειτα από τα σχόλια που έκανε σε μία προσπάθεια να ζωντανέψει το ακροατήριο σε μία συναυλία της. «Τι έγινε; Από πού ήρθατε εσείς, απ’ το Ντιγιάρμπακιρ; Μήπως ήρθατε από τα βουνά; Δεν καταλαβαίνω από πού είστε όλοι εσείς που κάθεστε εδώ και με κοιτάζετε σαν βλάκες», φέρεται να είπε στο κοινό η τραγουδίστρια σε συναυλία της, στην παραλιακή πόλη Μποντρούν.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας που απαγορεύει τη δημόσια προσβολή της τοπικής διαφορετικότητας, της κοινωνικής καταγωγής και της σεξουαλικής συμπεριφοράς.    

Πάντως τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως στην Ακαλίν άρεσε η ιδέα και πως είχε αποστηθίσει τον εθνικό ύμνο από τα σχολικά της χρόνια. «Είναι πολλά εκείνα τα οποία θέλω να γράψω, γιατί αγαπώ κάθε γωνιά της χώρας μου», τονίζει η ίδια στην εφημερίδα Χουριέτ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο