Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η αλλήθωρη Χάιντι είναι πιο δημοφιλής από την… Μέρκελ

Μετά τον Κνούτ την πολική αρκούδα και τον Πόλ το χταπόδι, ένα συμπαθέστατο αλλήθωρο μαρσιποφόρο ονόματι Χάιντι αποτελεί πλέον το νέο ζώο-διασημότητα….

Ο λόγος για την Χάιντι το αλλήθωρο οπόσουμ (στα ελληνικά ονομάζεται διδέλφυς ή μαρσιπόμυς και είναι το μεγαλύτερο μαρσιποφόρο του δυτικού ημισφαιρίου) η οποία εξελίχθηκε, εν αγνοία της, μέσα σε μερικούς μήνες σε διασημότητα.
 
Η πορεία της προς τη δόξα ξεκίνησε από τις σελίδες μιας γερμανικής εφημερίδας όπου πρωτοδημοσιεύθηκαν φωτογραφίες της, και συνεχίστηκε με όχημα το διαδίκτυο.
 
Σήμερα πλέον, μόνο στη σελίδα που έχουν στήσει για αυτήν στο Facebook, η Χάιντι, η οποία είναι 2,5 ετών και βρίσκεται στο ζωολογικό κήπο της Λειψίας, έχει ήδη πάνω από 80.000 οπαδούς. Μάλιστα έχει περισσότερους φαν από ότι έχει η Άνγκελα Μέρκελ, και λόγικο είναι γιατί η Χάιντι ειναι….συμπαθέστατη!

 

 
Επιπλέον, το αλλήθωρο μαρσιποφόρο πρωταγωνιστεί και σε πλήθος ιντερνετικών βίντεο ενώ σύντομα πρόκειται να αποκτήσει και τη δική του σειρά εμπορευμάτων (κούπες, μπλουζάκια κ.α.).
 
Και να φανταστεί κανείς πως ο ζωολογικός κήπος της Λειψίας ακόμη την κρατά μακριά από τα βλέμματα του κοινού. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της προβλέπεται να γίνουν στις αρχές Ιουλίου.
 
Όσο για το πρόβλημα στραβισμού που αντιμετωπίζει, αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν πρόκειται να τη δυσκολέψει ιδιαίτερα καθώς τα οπόσουμ λειτουργούν περισσότερο με την όσφρηση παρά με την όραση.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε