Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καρέκλα που σου λέει πότε να σηκωθείς!

Καρέκλα που σου λέει πότε να σηκωθείς!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.10.2010 | 17:56
Πρώτη δημοσίευση: 07.10.2010 | 17:41

Λέγεται Intelli Chair και την ανακάλυψε ενας γερμανός εφευρέτης. Σκοπός της είναι να προστατεύσει τον άνθρωπο που κάθεται επάνω της όταν έχει πάρει το σώμα του κακη στάση.

Ο Ρίστο Κόιβα κατασκεύασε την "Intelli Chair" μετά από έρευνα πάνω στη χρήση θορύβων για τη μετάδοση πληροφοριών και με τη συνεργασία επιστημόνων του πανεπιστημίου Bielefeld της βορειοδυτικής Γερμανίας.

«Τέσσερις ευαίσθητοι αισθητήρες στο κάθισμα της καρέκλας και άλλοι τέσσερις στην πλάτη της καταγράφουν με ποιό τρόπο κάθεται ο χρήστης της. Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν αποστέλλονται σε υπολογιστή μέσω μίας ηλεκτρονικής υπομονάδας bluetooth», εξηγεί.

Αν η καρέκλα «αντιληφθεί» ότι ο χρήστης της κάθεται σε κακή στάση ή για πολύ ώρα, αρχίζει να παράγει έναν ήχο για να τον ενημερώσει ότι πρέπει να αλλάξει στάση ή να σηκωθεί.

Ο φυσικός και ειδήμων των ηλεκτρονικών υπολογιστών Τόμας Χέρμαν είπε ότι η εφεύρεσή του προορίζεται κυρίως για χρήση στο γραφείο του σπιτιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού.   Διαδώστε αυτό το άρθρο