Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κατασχέθηκε και εξετάζεται το… σαπούνι του Ολοκαυτώματος!

Κατασχέθηκε και εξετάζεται το… σαπούνι του Ολοκαυτώματος!

Το ενδεχόμενο λιανοπωλητής στον Καναδά να πουλούσε σαπούνι φτιαγμένο από λίπος θυμάτων του Ολοκαυτώματος εξετάζουν οι αρχές του Μόντρεαλ!

Ο εν λόγω πωλητής, πάντως, διαλαλούσε στην πελατεία του ότι διέθετε ένα τέτοιο σαπούνι, πάνω στο οποίο ήταν χαραγμένος ο αγκυλωτός σταυρός του Γ’ Ράιχ. Το σαπούνι κατασχέθηκε από τις αρχές και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας στο Μόντρεαλ προκειμένου να αναλυθεί και να αποδειχθεί αν είναι ή όχι φτιαγμένο από το λίπος ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους θαλάμους αερίων των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί.

Την καταγγελία κατά του λιανοπωλητή, το κατάστημα του οποίου βρίσκεται στη λεωφόρο Σεν Λοράν, έκανε η ισραηλινή κοινότητα του Μόντρεαλ. «Θα είμαστε μέσα σε λίγες ημέρες σε θέση να τεκμηριώσουμε, εάν είναι όντως ένα από τα σαπούνια από ναζιστικό κολαστήριο, ή εάν πρόκειται για φάρσα, πάρα πολύ κακού γούστου», τόνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πρόκειται για μοναδικό σαπούνι, που πωλείται προς 300 καναδικά δολάρια. Προκύπτει ότι ο λιανοπωλητής είναι Εβραίος και δηλώνει ότι κατέχει το εμπόρευμά του από πρώην κρατούμενο στο Άουσβιτς. Για την Ιστορία, πολλοί εφεσιβάλλουν τον ισχυρισμό ότι, οι Ναζί παρήγαγαν και σαπούνι από τα πτώματα των εκατομμυρίων θυμάτων τους. Όμως, υπήρξαν έκτοτε αποδείξεις ότι, τουλάχιστον, το αποπειράθηκαν…

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε