Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλέβουν σκύλους για να παίρνουν την αμοιβή!

“Επιδημία” έχουν γίνει οι απαγωγές σκύλων στο Μεξικό. Οι πινακίδες που γράφουν “χάθηκε σκύλος” είναι συνηθισμένο πλέον φαινόμενο σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο Ξματ, ένας σκύλος ράτσας Τσιουάουα, αγνοείται εδώ και μερικές μέρες. Η ιδιοκτήτριά του, Ιβόν Ορτέγκα, κυβερνήτης στην πολιτεία Γιουκατάν, υποσχέθηκε ότι θα δώσει αμοιβή για την επιστροφή του και ξεκίνησε μάλιστα εκστρατεία μέσω του Twitter.

Παρότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ένδειξη ότι ο σκύλος της Ορτέγκα έχει απαχθεί, η μεξικανική εφημερίδα Excelsior έγραψε χθες Τρίτη ότι 240 σκύλοι ράτσας έχουν “εξαφανιστεί” μυστηριωδώς από την αρχή του χρόνου στην πρωτεύουσα της Γιουκατάν, Μέριντα.

Το 10% εξ΄αυτών φέρεται ότι έχουν απαχθεί η κλαπεί, αναφέρει το δημοσίευμα.

“Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση οι απαγωγείς δεν έρχονται σε επαφή με τον ιδιοκτήτη. Απλώς περιμένουν να δημοσιοποιηθεί ότι δίδονται εύρετρα και τα ποσά αυτά είναι όλο και μεγαλύτερα, ειδικά αν ο σκύλος ανήκει σε κάποιον πλούσιο”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Χόρχε Κάντο Ουρένα, εκπαιδευτής σκύλων.

Ο ίδιος προσθέτει ότι στην Γιουκατάν οι απαγωγές σκύλων έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία 20 χρόνια και οι “δημοφιλέστερες” ράτσες για τους απαγωγείς είναι τα φοξ τεριέ, τα μαλτέζικα, τα τσιουάουα και τα σνάουζερ.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε