Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Λαχανοσαλάτα για… Γκίνες στο Ηράκλειο

φωτό από flashnews.gr
φωτό από flashnews.gr

Τη μεγαλύτερη λαχανοσαλάτα στον κόσμο ετοιμάζουν στην Αγία Βαρβάρα!

Όπως γράφει το flashnews.gr σκοπός των κατοίκων είναι η δημιουργία μια τεράστιας λαχανοσαλάτας μήκους 2,5 χιλιομέτρων περίπου, όσο είναι δηλαδή και το μήκος του χωριού. Βάση των υπολογισμών θα χρειαστούν περισσότεροι από τρεις τόνοι ντόπιο λάχανο και πολλά χέρια βοήθειας.

Η ιδέα άρχισε να συζητιέται πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν οι κάτοικοι της περιοχής αναζητούσαν κάποιο τρόπο ώστε να αναδείξουν τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του χωριού της Αγίας Βαρβάρας: τη γεωγραφική θέση του χωριού (Κέντρο της Κρήτης), το μήκος του χωριού, που όπως αναφέρεται είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό του και τρίτο χαρακτηριστικό, φυσικά τα ντόπια παράγωγα προϊόντα με κύριο, το ντόπιο Αγιοβαρβαρίτικο λάχανο.

Η ιδέα θα πετύχει σίγουρα το στόχο ανάδειξης των παραπάνω χαρακτηριστικών, αλλά συγχρόνως θα βοηθήσει πολύ και στο βασικό στόχο που έχει θέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής , αυτόν της ενδυνάμωσης της ομαδικότητας ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού, μιας και θα χρειαστεί η βοήθεια όλων σε κάθε τομέα.

Διαβάστε επίσης: “Γκίνια” και… χειροπέδες για 14 άτομα στα Χανιά

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε