Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μείωσαν την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 65 στα 58!

Μείωσαν την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 65 στα 58!

Δεν συνέβη φυσικά στη δική μας χώρα, ούτε σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Συνέβη σε μία φτωχή χώρα της

Λατινικής Αμερικής. Το κοινοβούλιο της Βολιβίας ενέκρινε νέο νόμο για τις συντάξεις που μειώνει την ηλικία αποχώρησης από την εργασία από τα 65 στα 58 έτη και αναθέτει σε έναν δημόσιο οργανισμό τη διαχείριση των συντάξεων.

Ο νόμος προβλέπει το κλείσιμο δύο ιδιωτικών ταμείων, του ισπανικού Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) και του ελβετικού Zurich, που διαχειρίζονταν τις συντάξεις 1,3 εκατομμυρίων Βολιβιανών, σε σύνολο πληθυσμού 10 εκατομμυρίων, για ένα ποσό 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ) εισφορών.Για τις μητέρες που έχουν περισσότερα από τρία παιδιά η ηλικία συνταξιοδότησης μειώνεται στα 55 έτη.

Το κόμμα του σοσιαλιστή βολιβιανού προέδρου Έβο Μοράλες διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Ούτε το BBVA ούτε το Zurich σχολίασαν τη μεταρρύθμιση, ωστόσο η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση πληροφοριών, τεχνολογίας και πόρων στο δημόσιο οργανισμό ο οποίος επιφορτίζεται στο εξής με τη διαχείριση των συντάξεων.
   

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε