Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ορφανό κοάλα αγκαλιάζει λούτρινο για παρηγοριά και “λιώνει” το ίντερνετ [vid]

Ορφανό κοάλα αγκαλιάζει λούτρινο για παρηγοριά και “λιώνει” το ίντερνετ [vid]

Αξιολάτρευτο κοάλα συγκινεί τους χρήστες του διαδικτύου παίρνοντας αγκαλιά ένα λούτρινο κοάλα για παρηγοριά μετά τον χαμό της μητέρας του.

Η μητέρα του Shayne, ενός κοάλα ηλικίας 9 μηνών, σκοτώθηκε πρόσφατα από ένα αυτοκίνητο στο Κουίνσλαντ, στην ανατολική Αυστραλία. Τη στιγμή του δυστυχήματος το μωρό ήταν γατζωμένο στην πλάτη της μητέρας και εκτοξεύτηκε σε απόσταση 20 μέτρων. Όταν το βρήκαν οι σωτήρες του, δεχόταν ήδη επίθεση από κοράκια.

Ο Shayne μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άγριων Ζώων, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Στιβ Ίργουιν, του πασίγνωστου “κροκοδειλάκια” που σκοτώθηκε πριν από μια δεκαετία.

Οι κτηνίατροι που ανέλαβαν το μωρό εξήγησαν ότι ξεπερνά τα προβλήματά του και μαθαίνει πώς να είναι ανεξάρτητο χάρη σε μια κούκλα κοάλα, στην οποία γατζώνεται όπως θα έκανε και αν ήταν με τη μητέρα του. “Ο Shayne δεν τραυματίστηκε στο δυστύχημα. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας και να πάρει πολύτιμα μαθήματα για να μπορέσει να ζήσει ανεξάρτητος στην άγρια φύση”, είπε η διευθύντρια του ιδρύματος, Ρόζι Μπουθ.

 

Το Νοσοκομείο Αγρίων Ζώων νοσηλεύει κάθε μήνα 70-80 κοάλα. Τα μαρσιποφόρα αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την κλιματική αλλαγή, το φυσικό τους περιβάλλον χάνεται σταδιακά ενώ πέφτουν επίσης θύματα σκύλων και αυτοκινήτων. Όταν έφτασαν οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι στην Αυστραλία, το 1788, ο πληθυσμός των κοάλα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια. Καθώς συνήθως ζουν κρεμασμένα σε κλαδιά δέντρων, είναι δύσκολο να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός τους όμως υπολογίζεται ότι το 2012 υπήρχαν στη χώρα περίπου 330.000 κοάλα.

 

Πηγή: Dailymail

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε