Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ουρές για την…”Μάυρη Παρασκευή”!

Με τα καροτσάκια στο χέρι έτοιμοι για..ψώνια! ΦΩΤΟ REUTERS

 

Αυτό θα πει καταναλωτική μανία. Καραούλι έξω από μεγάλα πολυκαταστήματα στη Νέα Υόρκη έστησαν εκατοντάδες πολίτες.
 

 

Όπως ορίζει η παράδοση των ΗΠΑ, την επομένη της ημέρας των Ευχαριστιών, η γνωστή “Μαύρη Παρασκευή” υποδέχτηκε τους αγοραστές με…τρελές εκπτώσεις!
 
Δεν ήταν μόνο οι χρυσές προσφορές που σχημάτισαν τις ουρές έξω από μαγαζιά και εμπορικά κέντρα. Οι περισσότεροι αγοραστές κρατούσαν τα χρήματά τους γι΄ αυτή τη στιγμή. Για αρκετούς από αυτούς, στον καιρό της οικονομικής κρίσης τα ψώνια γίνονται μαζικά, με αφοσίωση και πάθος που θυμίζει σύνδρομο Κατοχής.
 
«Μαζεύω χρήματα όλο τον χρόνο γι΄ αυτή τη στιγμή. Η κρίση με έχει ζορίσει. Έκοψα τον κινηματογράφο και τα εστιατόρια. Και περιμένω μέρες σαν κι αυτή για τα ψώνια μου», είπε ο Πέντρο Ντίας. Στήθηκε από τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κατάστημα ηλεκτρονικών «Βest Βuy», κοντά στο γήπεδο Fenway της Βοστώνης. Περίμενε εκεί μέχρι τις πέντε το πρωί για να αγοράσει μεταξύ άλλων ένα λάπτοπ της ΗΡ για 197 δολαρίων (περίπου 131 ευρώ). Δίπλα του, ο Αντόνιο Ρόντον, υπάλληλος στην αλυσίδα Dunkin Donuts, περίμενε επίσης χθες για ώρες στην ουρά.
 
Ο Ντίας και ο Ρόντον όμως δεν άνηκαν στους τυχερούς της χθεσινής ημέρας. Ο Τσι Νγκουγιέν, νικητής ενός διαγωνισμού της ίδιας αλυσίδας ηλεκτρονικών, μετέβη στο κατάστημα του Ντένταμ με… λιμουζίνα. Οι υπεύθυνοι του εξασφάλισαν πριβέ περιοδεία στο μαγαζί τους πριν μπουν οι υπόλοιποι αγοραστές. Αντίστοιχη VΙΡ περιποίηση προσέφεραν και άλλες αλυσίδες καταστημάτων. Το κατάστημα JCΡenney παρείχε στους νικητές ενός διαγωνισμού στο Facebook μπάτλερ για τα ψώνια και δωροεπιταγές 500 δολαρίων.
 
 Περίπου 134 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα ψωνίσουν στην Αμερική αυτό το Σαββατοκύριακο μαζί με τους αγοραστές της «Μεγάλης Παρασκευής», σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου. 

Πέρσι, για το αντίστοιχο διάστημα, ο αριθμός των αγοραστών έφτασε τα 128 εκατομμύρια. Φέτος οι πωλήσεις αναμένεται να αγγίξουν τα 437 δισεκατομμύρια δολάρια. «Θέλω να ξοδέψω 600 δολάρια απόψε για τις αγορές μου. Μου είναι σχεδόν αδύνατο να αγοράσω κάτι τόσο καλό σε μια κανονική ημέρα», είπε ο Ντίας που διδάσκει Ισπανικά στη Βοστώνη.

 
 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε