Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Περισσότερες πιθανότητες για ένα solarium εάν βλέπεις reality show

Περισσότερες πιθανότητες για ένα solarium εάν βλέπεις reality show

Οι φοιτητές/φοιτήτριες που παρακολουθούν ριάλιτι σόου με αντικείμενο την ομορφιά έχουν διπλάσιες πιθανότητες να κάνουν σολάριουμ ή ηλιοθεραπεία για πολλές ώρες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Οι διαπιστώσεις της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, δεν υποστηρίζουν ότι απλώς παρακολουθώντας ριάλιτι σόου όπως το “America’s Next Top Model” οι τηλεθεατές καταφεύγουν στο σολάριουμ, υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Αλλά υποστηρίζουν ότι οι εκπομπές αυτές δεν προωθούν τους υγιέστερους τρόπους μαυρίσματος, το οποίο συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, ειδικά μεταξύ των νέων.

Η έρευνα βασίστηκε σε συνεντεύξεις 576 φοιτητών, ηλικίας κατά μέσον όρο 20 ετών. Σχεδόν το 61% από αυτούς παρακολουθούσε τέτοιες εκπομπές.

“Τα τηλεοπτικά σόου ενδέχεται να μην αντιλαμβάνονται το μήνυμα (που προωθούν) παρουσιάζοντας όλους αυτούς τους ελκυστικούς, μαυρισμένους ανθρώπους”, υποστηρίζει ένας από τους συγγραφείς της έρευνας Τζόσουα Φόγκελ, ερευνητής δημόσιας υγείας στο Brooklyn College.

Η παρακολούθηση αυτών των σόου συνδέεται τόσο με το μαύρισμα σε εσωτερικό χώρο (σολάριουμ) όσο και εξωτερικού (ηλιοθεραπεία). Μεταξύ εκείνων που παρακολουθούσαν τα προγράμματα αυτά, το 13% έκανε σολάριουμ τον τελευταίο χρόνο και το 43% ηλιοθεραπεία για περισσότερες από δύο ώρες τη φορά.

Όπως αναμενόταν, οι γυναίκες είχαν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σολάριουμ σε σχέση με τους άντρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ NEWSIT

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε