Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πετάξτε τα προβλήματα στην τουαλέτα και τραβήξτε το καζανάκι

Πετάξτε τα προβλήματα στην τουαλέτα και τραβήξτε το καζανάκι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.03.2010 | 05:17
Πρώτη δημοσίευση: 05.03.2010 | 05:17

Αν η σχέση σας δε λειτουργεί και θέλετε να χωρίσετε, αν υποφέρετε από παχυσαρκία, αν η δουλειά σας δεν πάει καλά – και είστε Ιάπωνας – υπάρχει λύση. Μπορείτε να ρίξετε τα προβλήματα στην τουαλέτα και να πατήσετε και το καζανάκι. Κυριολεκτικά!

Μπορείτε να ρίξετε τα προβλήματα στην τουαλέτα και να πατήσετε και το καζανάκι. Κυριολεκτικά!

Αυτό κάνουν εκατοντάδες Ιάπωνες που επισκέπτονται το ναό Μαντοκούτζι στην κεντρική περιφέρεια Γκούμα. Δηλαδή γράφουν σε χαρτί αυτά που τους βασανίζουν και τα ρίχνουν στις τουαλέτες που υπάρχουν στο ναό. Το ότι ο ναός διαθέτει τουαλέτες – ως μέρος του τελετουργικού υλικού - δεν είναι διόλου παράξενο, αφού είναι αφιερωμένος στον Kawaya no Kami (θεό της τουαλέτας). 

Το Μαντοκούτζι, ήταν παλιά άσυλο για τις γυναίκες που ήθελαν να χωρίσουν από τους άνδρες τους. Καθώς τότε δεν υπήρχαν νόμοι, με τους οποίους θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ένα διαζύγιο, κατέφευγαν στους θεούς, "ρίχνοντας στην τουαλέτα" τον ανεπιθύμητο σύζυγο. 

Ο
ι υπεύθυνοι του ναού, αναλάμβαναν τότε την υπεράσπιση της γυναίκας κατά μία έννοια και ζητούσαν το διαζύγιο από τον άνδρα. Εκείνος – σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση – αρκούσε να γράψει σε ένα χαρτί “Με αυτό το έγγραφο σε χωρίζω” και το διαζύγιο γινόταν πραγματικότητα. Αν παρόλα αυτά ο άνδρας δεν έδινε διαζύγιο, τότε ο ναός προσέφερε φιλοξενία και άσυλο στη γυναίκα.

Σήμερα φυσικά υπάρχουν διαζύγια, έτσι οι πιστοί έχουν άλλες προτεραιότητες. Για παράδειγμα ένας επιχειρηματίας που μίλησε στο
Reuters, ζητά να πέσει ο πληθωρισμός και να ανακάμψει η εταιρεία του. 

Ρεπορτάζ του ΙΤΝ

 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook