Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πιλότος πέρασε τον πλανήτη Αφροδίτη για…αεροσκάφος

Πιλότος πέρασε τον πλανήτη Αφροδίτη για…αεροσκάφος

Ο πιλότος της αεροπορικής εταιρίας Air Canada μπέρδεψε τον πλανήτη Αφροδίτη με αεροσκάφος και για να αποφύγει μία φανταστική σύγκρουση με άλλο αεοπλάνο άλλαξε την πορεία του αεροπλάνου κατευθυνόμενος προς τον Ατλαντικό.

Δεκαέξι επιβάτες και μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν κατά το περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 όταν ο συγκυβερνήτης έκανε ελιγμό για να αποφύγει ένα αμερικανικό αεροσκάφος που λανθασμένα θεώρησε ότι κατευθύνεται προς τα πάνω του.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης ενός δικινητήριου επιβατικού Boeing 767, το οποίο πραγματοποιούσε κατευθυνόταν από το Τορόντο προς την Ζυρίχη της Ελβετίας μεταφέροντας 95 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, ο συγκυβερνήτης ήταν αποπροσανατολισμένος καθώς είχε μόλις ξυπνήσει όταν πληροφορήθηκε από τον κυβερνήτη ότι ένα αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος κατευθυνόταν προς τα πάνω τους.

“Ο συγκυβερνήτης αρχικά μπέρδεψε τον πλανήτη Αφροδίτη για άλλο αεροσκάφος…”, αναφέρει η έκθεση.

Το αεροσκάφος έχασε ύψος 400 ποδών προτού ο κυβερνήτης καταφέρει να επανακτήσει τον έλεγχό του. Δεκατέσσερις επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και επτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Κανένας τους δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας παρότι η σχετική ένδειξη ήταν αναμμένη.

Ο εν λόγω συγκυβερνήτης, του οποίου τα παιδιά συχνά διακόπτουν τον ύπνο του στο σπίτι, είχε κοιμηθεί για 75 λεπτά αντί των 40 λεπτών που είναι ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος ύπνου όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Αυτό σημαίνει ότι είχε προλάβει να βυθιστεί σε βαθύ ύπνο και γι αυτό ήταν αποπροσανατολισμένος όταν ξύπνησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβληματικά τα Airbus A380. Βρέθηκε αεροσκάφος με ρωγμές στο φτερό!

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε