Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πιλότος πετούσε επί 13 χρόνια με ψεύτικη άδεια!

Πιλότος πετούσε επί 13 χρόνια με ψεύτικη άδεια!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.03.2010 | 20:27
Πρώτη δημοσίευση: 03.03.2010 | 20:27

Σουηδός πιλότος, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ γιατί πετούσε επί 13 χρόνια με ψεύτικη άδεια...

Ένας σουηδός πιλότος που πετούσε επί δεκατρία χρόνια με μια ψεύτικη άδεια, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ ενώ ήταν έτοιμος να απογειώσει το αεροσκάφος του με προορισμό την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα η ολλανδική αστυνομία.

Ο πιλότος, ηλικίας 41 χρόνων, που ζει στο Μιλάνο, συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ στο πιλοτήριο ενός Boeing 737 που ήταν έτοιμο να απογειωθεί με 101 επιβάτες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η αστυνομία.

Ο πιλότος παραδέχτηκε ότι έκανε πτήσεις τα τελευταία δεκατρία χρόνια με μια ψεύτική άδεια για αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν στο Βέλγιο, τη Βρετανία και την Ιταλία, και έχει κάνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τουλάχιστον 10.000 ώρες πτήσης.

Οι ολλανδοί ερευνητές είχαν ενημερωθεί από τις σουηδικές αρχές ότι ο πιλότος βρισκόταν στην Ολλανδία και είχε στην κατοχή του μια ψεύτικη άδεια για αεροπορικές μεταφορές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο παρελθόν, είχε λάβει μια έγκυρη άδεια για πτήσεις όμως μικρών αεροσκαφών, που έχει πλέον λήξει, η οποία σε καμία περίπτωση δεν του επέτρεπε να πιλοτάρει μεγάλα επιβατικά αεροσκάφη. 

Ο πιλότος έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση. Ένας δικαστής στο Χάαρλεμ κοντά στο Άμστερνταμ, θα αποφασίσει την Παρασκευή αν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερος εν αναμονή της δίκης του για πλαστογραφία και πραγματοποίηση πτήσεων χωρίς άδεια.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο