Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Προσευχήθηκαν για ν’ αναστηθεί ένα δέντρο 1.000 ετών

Προσευχήθηκαν για ν’ αναστηθεί  ένα δέντρο 1.000 ετών

 Εκατοντάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία για “να αναστηθεί” ένα γιγάντιο δέντρο τζίνγκο

που έχουν λατρέψει γενιές και γενιές Ιαπώνων και έχουν θαυμάσει εκατομμύρια ξένοι τουρίστες.

    Το “Όιτσο”, ένα δέντρο τζίνγκο ηλικίας 1.000 ετών, στην ιερή τοποθεσία Τσουρουγκαόκα Χατσιμάνγκου Σίντο, στην ιστορική πόλη Καμακούρα, έπεσε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια ανεμοθύελλας.

    Ωστόσο πολλοί είναι οι Ιάπωνες εκείνοι που πιστεύουν στην “ανάσταση” του ύψους 30 μέτρων δέντρου, του οποίου ο κορμός έχει περιφέρεια 6,8 μέτρων.

    Σήμερα περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι προσευχήθηκαν ώστε ένα τμήμα του Όιτσο, βάρους 17 τόννων, που αποσπάστηκε από το γιγάντιο δέντρο να πιάσει με επιτυχία ρίζες, σε ειδική τελετή που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλη την Ιαπωνία, ενώ ένα πλήθος δημοσιογράφων είχε μεταβεί στην περιοχή για να καλύψει το γεγονός, ακόμα και με ελικόπτερα.

    Οι πιστοί σχημάτιζαν μακριές ουρές για να εκφράσουν τις εγκάρδιες ευχές τους για μια νέα ζωή στο ιερό τους δέντρο σε ένα βιβλίο που άνοιξε για τον σκοπό αυτόν. “Ελπίζω ότι θα φυτρώσει ξανά και θα ανέβει και πάλι ψηλά”, έγραψε μια ηλικιωμένη.

    Ειδικοί έκοψαν το τεράστιο αυτό τμήμα του δέντρου και το ξαναφύτεψαν επτά μέτρα μακριά από την αρχική του τοποθεσία καθώς βάσει των βοτανολόγων οι πιθανότητες “να αναστηθεί” το Όιτσο ανέρχονται σε 90%.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε