Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Προσοχή στους Βρετανούς όταν σας κερνούν ή σας σερβίρουν

Το 13% είπε ότι δηλητηρίασε κατά λάθος τους φίλους του με το φαγητό που τους πρόσφερε.

Οι Βρετανοί οικοδεσπότες έχουν τη δυσάρεστη συνήθεια να σερβίρουν στους καλεσμένους τους φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα ή στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί ληγμένα συστατικά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, σε δείγμα 2.000 Βρετανών καταναλωτών, έγινε κατά παραγγελία της ιταλικής εταιρείας ζυμαρικών Giovanni Rana. Σύμφωνα με αυτήν το 15% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει σερβίρει φαγητό το οποίο είχε πέσει στο πάτωμα. Ένας στους δέκα (10%) μαγείρεψε δείπνο για τους καλεσμένους του χρησιμοποιώντας υλικά που είχαν λήξει.

Το 13% είπε ότι δηλητηρίασε κατά λάθος τους φίλους του με το φαγητό που τους πρόσφερε. Η δηλητηρίαση ενδέχεται να οφείλεται στους αντισυμβατικούς τρόπους ξεπαγώματος των κατεψυγμένων τροφίμων: το 5% είπε ότι έχει χρησιμοποιήσει “εναλλακτικές μεθόδους”, όπως σίδερο για το σιδέρωμα των ρούχων, πιστολάκι για τα μαλλιά, ακόμη και συσκευές για σολάριουμ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες τολμούν και πειραματίζονται στην κουζίνα σε ποσοστό 26% έναντι 24% για τις γυναίκες. Αυτά τα πειράματα ωστόσο, στοιχίζουν: το 27% έχει καταφέρει να βάλει φωτιά στην κουζίνα ή και σε όλο το σπίτι και το 21% έκαψε τα φρύδια του ή τα μαλλιά του ενώ μαγείρευε. Αντιθέτως, σχεδόν οι μισές γυναίκες (44%) είπαν ότι η χειρότερη καταστροφή που τους έχει συμβεί ενώ μαγειρεύουν είναι να καταστρέψουν κάποιον ακριβό εξοπλισμό.

Παρά τον εκτεταμένο κατάλογο των καταστροφών, οι Βρετανοί αποδεικνύονται ιδιαίτερα στωικοί και το 84% από αυτούς δηλώνει ότι τίποτα δεν θα τους σταματήσει από την αγαπημένη τους συνήθεια, να μαγειρεύουν για τους ίδιους και τους φίλους τους.

Χάρη στους διάσημους σεφ και τις πολλές εκπομπές μαγειρικής που παρουσιάζονται στην τηλεόραση, η αγάπη των Βρετανών για το σπιτικό φαγητό έχει αυξηθεί. Ωστόσο, μολονότι αρκετοί επιδεικνύουν το ταλέντο τους φτιάχνοντας φλαμπέ ή φρικασέ, το ένα τρίτο των Βρετανών δεν έχει ακόμη εξοικειωθεί με απλές, βασικές τεχνικές, όπως το να βράζουν ένα αυγό. Μάλιστα οι γυναίκες δήλωσαν ότι το βράσιμο του αυγού τις δυσκολεύει περισσότερο από το τηγάνισμα της ομελέτας (25%), το βράσιμο μιας πατάτας (14%) ή το να καταλάβουν αν τα μακαρόνια είναι έτοιμα (17%).

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε