Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σε δημοπρασία ένας από τους πρώτους Apple υπολογιστές

Σε δημοπρασία ένας από τους πρώτους Apple υπολογιστές

Ένας από τους πρώτους υπολογιστές Apple, που κατασκευάστηκαν από τον ίδιο τον Στιβ Ουόζνιακ στο γκαράζ του πατρικού του Στιβ Τζομπς, ετοιμάζεται να βγει σύντομα σε δημοπρασία και η τιμή του αναμένεται να φτάσει τα 180.000 δολάρια.

Η ιστορική ηλεκτρονική συσκευή παρουσιάστηκε στο δημοπρατήριο Sotheby’s της Νέας Υόρκης, μεταξύ άλλων αντικειμένων, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα προς πώληση στις 15 Ιουνίου.

Οι χρήστες των σύγχρονων υπολογιστών είναι πιθανό να εκπλαγούν με την εμφάνιση του Apple 1, ο οποίος διατέθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1976 προς 666,66 δολάρια.

Πριν από την εμφάνιση του συγκεκριμένου υπολογιστή, οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν πακέτα που εμπεριείχαν τα τρανζίστορ και τσιπ για να συνθέσουν τους δικούς τους υπολογιστές, ο Apple 1 όμως ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε με πλήρη βάση κυκλωμάτων. Πάραυτα, οι χρήστες θα έπρεπε να προμηθεύονται τις δικές τους θήκες, πληκτρολόγια, οθόνες και πηγές ενέργειας.

Στη δημοπρασία θα περιλαμβάνονται τα αρχικά εγχειρίδια καθώς και μια κασέτα διεπαφής, η οποία χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση προγραμμάτων και δεδομένων.

Μόλις 200 Apple 1 κατασκευάστηκαν, ενώ ο εν λόγω υπολογιστής είναι από τους ελάχιστους που λειτουργούν ακόμα.

Η Apple σταμάτησε την πώληση της συγκεκριμένης σειράς υπολογιστών τον Οκτώβριο του 1977, έξι μήνες μετά την διάθεση του κατά πολύ πιο σύγχρονου Apple II.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε