Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σε “εφεδρεία” και ο Άγιος Βασίλης!

Σε “εφεδρεία” και ο Άγιος Βασίλης!

Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως είναι και ο γλυκός χοντρούλης με τα άσπρα μαλλιά που λατρεύουν μικρά και μεγάλα παιδιά!

Οι αρχές της κομητείας Σάφολκ της Νέας Υόρκης είναι αντιμέτωποι με την διαχείριση του προϋπολογισμού και ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απολύσουν τον…Αγιο Βασίλη.

Ο 83χρονος Ντέιβιντ Μακέλ, βετεράνος του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου και πρώην αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών δεν θα μπορέσει φέτος για δέκατη χρονιά να φορέσει τη στολή του Άγιου Βασίλη και να υποδεχτεί τα παιδιά στο Λονγκ Αιλαντ.

Ο επικεφαλής της κομητείας Στιβ Λέβι δήλωσε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα 660 δολάρια από τον προϋπολογισμό των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει τον 83χρονο.

Σε συνέντευξή του ο ίδιος εξήγησε ότι περίπου 750 υπάλληλοι της κομητείας κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω των οικονομικών περικοπών, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μείωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην κρατική επιχορήγηση του συστήματος υγείας της κομητείας.

“Ας ενδιαφερθεί ο ιδιωτικός τομέας να κάνει κάποια δωρεά ή ας συγκεντρωθούν εθελοντές από την κοινότητα,” πρότεινε.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών. Αξιωματούχοι της κομητείας δήλωσαν ότι δεκάδες πολίτες προσφέρθηκαν να καταβάλουν το ποσό για τις υπηρεσίες του Αγιου Βασίλη και ο ίδιος ο Λέβι είπε ότι προτίθεται να δωρίσει μια στολή Αγιου Βασίλη για μια ή δύο βάρδιες.

Τελικά, ο Στιβ Μπελόνε, επικεφαλής της γειτονικής Μπάμπιλον και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την θέση του Λέβι, είπε ότι θα πληρώσει όλο το ποσό που απαιτείται για τις υπηρεσίες του Άγιου Βασίλη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε